Ustvari si nov račun

Nakupovalna košarica

Zapri

V košarici ni izdelkov.

13. aprila, 2021
Posted by :

Sestavine:

250 g gladke moke, 3 jabolka
cimet, limona, 2 jajca

0,5 skodelice (rjavega) sladkorja
0,5 skodelice sončničnega olja
0,5 skodelice mleka
1 skodelica moke ščepec soli
0,5 vrečke pecilnega praška
ščepec sode bikarbone

 

Pripravimo jabolka: Jabolka olupimo. Po želji jih potresimo še s cimetom.

Pripravimo biskvitno zmes: V posodi ali mešalniku razžvrkljajmo jajci, dodajmo sladkor in dobro premešajmo. Dodajmo olje in še enkrat dobro zmešajmo, nato  umešajmo še mleko. V drugo posodo presejmo moko, dodajmo pecilni prašek, sodo bikarbono in sol ter premešajmo. V tekočo zmes nato umešajmo suhe sestavine, da dobimo gosto zmes.

Pripravimo pekač: Namesto klasičnega okroglega pekača raje uporabite naravi prijazno ovalno embalažo iz pšeničnih otrobov. Več o ponudbi na: https://evegreen.eu/shop/page/2/

Peka biskvita: V ovalno embalažo iz pšeničnih otrobov zlijte polovico zmesi in dodajte jabolka. Pekač postavite v pečico, ogreto na 180°C.  Pecite, da se pecivo obarva.

Postrezite: Ohlajeno pecivo potresite s sladkorjem v prahu, pito skupaj z ovalom narežite na koščke in postrezite. Dober tek!

Ste vedeli, da so eko krožniki 100% izdelani iz pšeničnih otrobov in certificirani kot hrana? Samo še nasvet za pouporabo. Če se ne odločite, da jih v celoti použijete, bodo ostankov eko krožnikov zelo veseli vaši hišni ljubljenčki ali vaše domače živali.

Back to Top