Ustvari si nov račun

Nakupovalna košarica

Zapri

V košarici ni izdelkov.

18. novembra, 2020
Posted by :
Pozdravljeni. Za Vas smo pripravili kratek pregled naše poti. Vse je začelo, ko je pred 5,5 leti našo Evo na poti v službo v Radlje ob Dravi zmotila gora plastičnih cvetličnih lončkov, ki je ostala na polju od procesa zasajevanja hmelja. Ker je bila zaposlena v družinskem podjetju, specializiranem za brizganje plastike je začela takoj raziskovati, kako iz organskih materialov ustvariti nov produkt. Pol leta kasneje je bila ideja zrela za realizacijo. Naročili so izdelavo LASTNEGA orodja za izdelavo 100% razgradljivih EKO lončkov. A pot učenja se je takrat šele začela.

 


Pot je Evo popeljala do FTPO SG, TECOS Celja ter Kemijskega Inštituta. Udeležila se je Akademije z družbenim učinkom v Kozini ter Murski Soboti (2015), D plac inkubatorja (2016) ter Goodbiz-a (2017, 2018). Sledile so prve objave v medijih, razvoj novih produktov s Semenarno Ljubljana (Smart smuti, trgovska znaka Valentin) ter vstop bioplastičnih produktov na prodajne police izbranih poslovalnic Kalia. Naposled se njeni poti pridruži tudi mož Domen.

 


2 leti nazaj ekipa poizkusi s prijavo na Štartaj Slovenija in sicer z novo serijo proteinskih lončkov, vendar se v tistem trenutku ne zaveda, da novi izdelki na trgu še niso stestirani s strani uporabnikov. Prvi znaki predčasne razgradnje EKO lončkov jim dokončno zapro vrata v oddajo. Ekipa ne obupa in se prijavi na 6 tedenski program Saša Inkubatorja. Trampolin združi stare znance – Evo, Domna ter Romana, ki imajo veliko več skupnega kot le igro pokra ter zdrav življenjski slog. Skupno pot uradno nadaljujemo z ustanovitvijo podjetja EVEGREEN. Eva sprejme All in opcijo, zapusti redno zaposlitev v avtomobilski industriji ter se poda na samostojno pot.

 


Leto nazaj nepovratne spodbude SPS ter Climate Kic-a, zelenega pospeševalniškega programa postanejo sprožilec novih poslovnih modelov. Evegreen eko lonček postane septembra 2019 ena izmed 44 nacionalnih inovacij GZS, Evegreen pa dobitnik posebnega priznanja za mlado podjetje. Podjetje poleg lastne linije in medijske prepoznave nadaljuje sodelavo s številnimi industrijskimi podjetji, ki razmišljajo o nadomeščanju plastike z bioplastiko. Sodelava s podjetjem Sveča d.o.o. je le ena izmed uspešnih navez.

 


Leto 2020 začno z vstopom v nizozemski, zeleni pospeševalniški program. Corona obdobje, ki ga zaznamujejo aktualna povpraševanja s strani slovenskih industrijskih partnerjev, jim nevede razširi območje poslovanja. Sledi test implementacije industrijskega odpada v nove zelene, trendovske izdelke. Test uspešno opravijo. Podjetje je na presenečenje vseh izbrano v TOP pet slovenskih podjetij, ki se potegujejo za naziv Slovenski start up leta 2020. Hkrati naravi prijazna EKO sveča postane zlata inovacija Šaleško gospodarske zbornice, dosegljiva na prodajnih policah velike večine trgovskih partnerjev, podjetje Evegreen pa se transformira v d.o.o. Ekipi se pridružita Ana ter Tim, ki uspešno skrbita za komunikacijo na socialnih omrežjih ter spletni strani.

 

Smo Vas prepričali? Kontaktirajte nas. Morda skupaj najdemo rešitev za vaše izzive.
Lep pozdrav.
Ekipa Evegreen
Back to Top