Ustvari si nov račun

Nakupovalna košarica

Zapri

V košarici ni izdelkov.

STE VEDELI?

Vsako minuto, ljudje po svetu kupimo več kot milijon plastičnih izdelkov.
Ne le da je plastika povsod, pojavljajo se opozorila, da mikroplastika,
ki pronica iz odlagališč v reke, morja ter oceane vstopa tudi v našo
prehranjevalno verigo v obliki vode, zobne paste, rib, itd..
Vsako leto je več kot 7 milijonov ton nenadzorovano pristane v okolju, v veliki meri tudi v morjih.
Naša ekipa se zaveda,  da se dan za dnem približujemo dejstvu, da bomo Zemljo lahko imenovali planet Plastika.

 

Mi pa se sprašujemo: “Zakaj uporabljati plastične izdelke, če imamo na voljo kakovostnejše produkte
izdelane iz naravi prijaznih materialov?

Naša ideja sega v leto 2014
2014

Na poti v službo našo Evo zmoti gora plastičnih cvetličnih lončkov, ki je ostala od procesa zasajevanja hmelja na bližnjem polju. Začne raziskovati, kako se znebiti odvečne plastike.

2017

Pot jo popelje do FTPO SG, Tecos Celje in Kemijskega Inštituta. Udeleži se Akademije z družbenim učinkom v Kozini ter Murski Soboti (2015), D plac inkubatorja (2016), Goodbiz-a (2017, 2018), kjer se njeni poti pridruži tudi mož Domen.

2018

Trampolin Saša Inkubatorja združi stare znance – Evo, Domna ter Romana, ki imajo veliko več skupnega, kot le zdrav življenjski slog. Skupno pot nadaljujemo z ustanovitvijo podjetja EVEGREEN (oktober 2018).

2019

Nepovratne spodbude SPS ter Climate Kic-a postanejo sprožilec novih poslovnih modelov.  Eko lonček postane septembra 2019 ena izmed 44 nacionalnih inovacij GZS, Evegreen pa dobitnik posebnega priznanja za mlado podjetje.

Naša ekipa

EVA

Vodja ekipe
Skupaj spreminjamo miselnost industrijskih partnerjev ter širše okolice.

DOMEN

Nabava / stiki z javnostjo
Naredimo korak v zeleno prihodnost.

ROMAN

IT strokovnjak
Mati narava je zrcalo nas ljudi. Ko bomo posekali še zadnje drevo in zastrupili zadnjo reko, se bomo pričeli zavedati, da ne moremo živeti od denarja. Skrbno ravnajmo z našo prelepo naravo.
Naša zgodba

PROBLEM:

Onesnaženost okolja s plastiko je postal eden izmed največjih izzivov moderne družbe, zato je iskanje naravi prijazni rešitev nuja za ohranitev okolja za naše potomce. Plastiki primerna alternativa je bio-plastika, a ta zaradi sestave mnogokrat ni 100 odstotno razgradljiva.

 

REŠITEV:

Naše podjetje razvija 100% bio-razgradljive, naravi prijazne materiale in izdelke na osnovi organskih odpadkov, ki jih proizvedejo različna industrijska in uvozna podjetja. Tako jih po eni strani razbremenimo stroškov z odpadki, po drugi pa nadomestimo del njihove ponudbe z zelenimi, inovativnimi izdelki. Do sedaj smo pri ustvarjanju receptur uporabili že pšenično slamo, riževe in pšenične luščine ter odpad kave.

 

NAŠA MISIJA:

Živeti želimo v svetu, kjer so vsi materiali nadomestljivi z biorazgradljivimi alternativami. Ker se zavedamo vedno bolj pereče problematike plastičnih izdelkov, predvsem tistih za enkratno uporabo želimo na trg ponuditi široko paleto alternativnih produktov, ki so v naravi povsem razgradljivi. Pomembno je, da pravočasno pričnemo razmišljati o alternativnih proizvodih, saj kopičenje plastičnih izdelkov pušča za sabo katastrofalne posledice.

Back to Top